De gave van ADHD : verander de zwakke punten van je kind in sterke punten - Honos-Webb, Lara, ....- (Katwijk : Panta Rhei, 2008)
De laatste tijd is er in de media heel wat te doen omtrent ADHD, ofwel 'attention deficit hyperactivity disorder'. De twee belangrijkste kenmerken van ADHD zijn hyperactiviteit en concentratiestoornissen. Over de oorzaken en de aanpak zijn de meningen in de wetenschap verdeeld. Ook de auteur van dit boek heeft haar eigen visie en stelt dat kinderen met ADHD dan wel anders zijn dan andere, maar dat hun kenmerken en eigenschappen eerder een gave zijn dan een afwijking. Dit is toch wel een revolutionaire visie op ADHD. Daarbij stelt de auteur ook nog dat het niet kunnen opletten in de klas een vereiste is voor creativiteit, en dat het gedrag van het kind met ADHD vaak het resultaat is van zijn gave om in bepaalde situaties onderliggende en vaak onderdrukte spanningen binnen het gezin te voelen. Zulke uitspraken doen de wetenschappelijke kennis die er momenteel bestaat over ADHD wat geweld aan.
Werkboek voor ouders van kinderen met ADHD om door middel van oefeningen de talenten van het kind tot ontplooiing te brengen.
Keywords: ADHD ; kinderen