NLD gewoon anders : praktijkgids voor leerkrachten, hulpverleners en ouders - Broekmans, Sandra, ....-; Jacobs, Ivon, ....- (Leuven : Acco, 2008)
NLD is een stoornis die voor vele mensen nog onbekend is. NLD staat voor Non-Verbal Learning Disabilities (niet-verbale leerstoornissen). Kinderen met NLD lopen vast in hun ontwikkeling, omdat ze er vaak moeite mee hebben zich aan te passen aan hun omgeving en omdat ze vaak niet goed begrijpen wat de omgeving van hen nu juist verwacht. Ook passen ze zich vaak moeilijk aan aan nieuwe situaties en maken ze weinig vriendjes. Verder hebben ze een sterke voorkeur voor informatie die ze kunnen horen en (na)vertellen, en vormt het verwerken van visuele en tactiele informatie een probleem. Ook planning en structuur zorgen voor de nodige problemen. Tegelijk beschikken kinderen met NLD over vaardigheden die van pas komen bij de behandeling.
Praktische en pedagogische informatie over kinderen met niet-verbale leerstoornissen.
Keywords: NLD