Hulpgids dyslexie : een nieuw en volledig, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma om leesproblemen te overwinnen - Shaywitz, Sally, ....- (Amsterdam : Nieuwezijds, 2006)
De Hulpgids dyslexie biedt praktische informatie en vele oefeningen om lees- en spellingsproblemen te leren bedwingen. Aan bod komen: - achtergrondinformatie over lezen en dyslexie - vroege diagnose bij kinderen - latere diagnose bij jongvolwassenen en volwassenen - stapsgewijze instructies voor ouders en begeleiders - een programma om dyslexie te overwinnen - strategieën om te werken aan zelfvertrouwen - het kiezen van een school - speciale voorzieningen - gevalsbeschrijvingen en commentaar van dyslectische lezers die hun handicap hebben overwonnen, zoals de succesvolle schrijver John Irving Voor ouders, docenten, begeleiders en studenten is de Hulpgids dyslexie hét complete, actuele en praktische instrument voor het oplossen van lees- en spellingsproblemen bij kinderen.
Keywords: Dyslexie