Mijn kind heeft NLD : gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners - Baert, Karl, 1963- (Tielt : Lannoo, 2005)
NLD is een neuropsychologische ontwikkelingsstoornis die hoofdzakelijk tot uiting komt in informatieverwerking. Mensen met NLD hebben moeite met het verwerken van non-verbale informatie. Waarnemen en voelen zijn moeilijk, maar ook motorische vaardigheden zoals zwemmen, fietsen of veters strikken kunnen onder druk komen te staan. Een gevolg hiervan is dat mensen met NLD ook in sociale interacties onhandig uit de hoek kunnen komen, omdat ze non-verbale signalen moeilijk kunnen vatten of deze verkeerd interpreteren. Daar tegenover staat dat mensen met NLD vaak opvallend sterke verbale mogelijkheden bezitten en een goed auditief-verbaal geheugen.
Mensen met NLD (non-verbale leerstoornis) hebben moeite met waarnemen en voelen. Dit leidt tot leer- en concentratieproblemen en sociaal-emotionele problemen. Hoe ga je als ouder of leerkracht om met een kind met NLD ?
Keywords: NLD