D.R.U.K. of A.D.H.D.? : een educatief pakket rond ADHD voor allochtone ouders - Perez, Romina Cuadros, ....-; Bouckaert, Mattias, ....- (Leuven : Acco, 2009)
Is ADHD iets typisch westers, het onvermijdelijke gevolg van een hyperactieve samenleving? Hoe leg je aan een allochtone ouder uit waar gewoon druk gedrag stopt, en ADHD begint? Wat maakt dat hulpverlening er moeilijk in slaagt allochtone gezinnen te bereiken? En vooral: wat kunnen we daar aan doen? Want één op vijf kinderen groeit op in een allochtoon gezin. Ook één op vijf kinderen met ADHD! Met de steun van de Koning Boudewijnstichting kon Espero een educatief pakket op maat van de doelgroep uitwerken. Werken met beeldmateriaal, met interactieve opdrachten en werken in groep kreeg daarbij bijzondere aandacht. Dit boek combineert relevante achtergrondinformatie over ADHD met concrete instrumenten om aan de slag te gaan. Via een afgesloten, ondersteunende website krijgt de lezer toegang tot powerpointpresentaties, videobeelden, een korte brochure voor ouders in verschillende talen, enzomeer. Dit boek richt zich naar een breed publiek. Al wie geregeld met allochtone ouders werkt, in onderwijs, hulpverlening of vormingswerk, zal in dit boek alles vinden wat hij nodig heeft om rond ADHD te werken, zowel in groep als in individuele contacten met ouders.
Keywords: ADHD ; kinderen