ADHD ? : laat je niets wijsmaken ! - De Backer, Hermien, ....- (Berchem : EPO, 2005)
Zoals in Nederland Balans actief is op gebied van voorlichting en begeleiding van mensen met ADHD, is er in België het centrum 'Zit stil'. De auteur is als klinisch psycholoog daaraan verbonden en zij heeft een boek over dit onderwerp geschreven voor adolescenten. In typisch jongerenjargon inclusief cartoons beschrijft zij symptomen, oorzaak, diagnose, behandeling en vooral hoe je er zelf mee om moet gaan. Het is het eerste boek dat de patiënten zelf zal aanspreken en uitnodigt tot verdere gesprekken in de klas. Nadeel is dat het voor de Vlaamse situatie geschreven is (bijvoorbeeld rilatine in plaats van het in Nederland gebruikte Ritalin). Met goede verwijzingen naar verdere literatuur en websites. Een boek niet alleen voor de jongeren zelf, maar ook voor hun ouders en leerkrachten. Een vlot no-nonsense boek over een aandoening die frequent voorkomt en waarvan weinig voor jongeren zelf te vinden is. Geactualiseerde editie. Vanaf ca. 13 jaar. © NBD Biblion
Informatie voor jongeren over wat ADHD is, hoe dat wordt behandeld en wat je er zelf aan kunt doen.
Keywords: ADHD