Stuiterend door het leven ? : alles over ADHD : van diagnose tot behandeling - Pereira, Rob Rodrigues, ....- (Wormer : Immerc, 2005)
Alles over ADHD: van diagnose tot behandeling Kranten en tijdschriften staan bol van verhalen over ADHD en ook op het schoolplein hoor je veel over drukke, snelafgeleide of agressieve kinderen. Alsof dat nog niet genoeg is, spuien veel 'ervaringsdeskundigen'op internet hun mening over verkeerde behandelingen en het gevaar van medicijnen. Maar wanneer is een kind té druk? En moeten we het dan meteen ADHD noemen? Is het nu echt een modeziekte of kwam het vroeger ook vaak voor zonder dat de ouders of de leerkracht dit beseften? Komt het ook voor bij volwassenen, of is ADHD een aandoening waar je 'overheen groeit'? Dit boek legt uit dat ADHD een hersenstoornis is, die vaak goed te behandelen is. Vroege behandeling kan zelfs veel problemen voorkomen. Juist daarom is het van groot belang de diagnose zo vroeg mogelijk te stellen. Hoe dat in zijn werk gaat, en hoe je vervolgens kunt leren omgaan met ADHD komt tevens aan de orde.
Keywords: ADHD