Dyslectische kinderen leren lezen : individuele, groepsgewijze en klassikale werkvormen voor de behandeling van leesproblemen - Smits, Anneke, ....-; Braams, Tom, ....- (Amsterdam : Boom, 2006)
De eerste auteur, docente Speciale Onderwijszorg Hogeschool Windesheim, evenals de co-auteur actief in de ontwikkeling van dyslexiebeleid en behandeling, introduceert voortbouwend op de beschrijving van goed leesonderwijs extra didactische werkvormen voor de behandeling van leesproblemen. Het eerste deel bevat naast pedagogische aanpak en motivatie diverse werkvormen rond lezen in het (speciaal) basisonderwijs, zoals koorlezen, tutorlezen etc., toetsen en observeren. Een draaiboek voor goede begeleidingsrelaties vormt de overgang naar toegevoegde intensieve behandelprogramma's. Een op onderzoek gebaseerde, strak opgebouwde en gedetailleerd uitgewerkte didactiek voor individuele, groepsgewijze en klassikale interventie en begeleiding: Connect Klanken en Letters, Woordherkenning en Vloeiend Lezen en (eigen product van Smits) RALFI, herhaald begeleid intensief lezen komen aan de orde. Deze praktijkgerichte, helder geschreven, strak vormgegeven onderwijsuitgave op hbo-niveau is met productverwijzingen als software, websites etc. ook belangrijk voor andere betrokkenen bij lezen en leesonderwijs. © NBD Biblion
Keywords: Dyslexie