Ik heb dyslexie, nou en! : ik zal je versteld doen staan - De Groot, Ilonka, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2009)
Dit prentenboek gaat over dyslexie. Aan de hand van telkens een ander kind, vijftien in totaal, wordt uitgelegd wat dyslexie inhoudt en waar je allemaal tegenaan kunt lopen. Het is vooral bedoeld als (h)erkenning, maar zeker ook om met dyslectische kinderen in gesprek te komen. Op elke rechterbladzijde staat voor het kind een kort verhaaltje in enige regels en in een groot lettertype. Daaronder is telkens een, goed bij de tekst aansluitende, vrij grote dynamische kleurentekening opgenomen. Op elke linkerbladzijde staat in een kleine letter voor de begeleidende volwassene een tip die met dit verhaaltje samenhangt. Door deze opzet is deze uitgave duidelijk gestructureerd en heel overzichtelijk. De schrijfster is pedagoog en heeft zelf een zoon met dyslexie. Voor kinderen vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, begeleid door hun ouders en/of verzorgers. © NBD Biblion
Waarom lukt het soms niet om goed te leren lezen? Via verschillende kinderen wordt uitgelegd wat dyslexie is. Prentenboek met kleurentekeningen en tips voor opvoeders. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Keywords: Leesstoornissen