Ik denk in beelden, jij onderwijst in woorden : talenten van een AD(H)D-kind ontwikkelen - Freed, Jeffrey, ....-; Parsons, Laurie, ....- (Antwerpen : Garant, 2005)
De laatste jaren zijn er heel wat boeken en artikels geschreven over AD(H)D (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder). Dit boek gaat uit van de talenten van een kind met AD(H)D, en niet zo zeer van zijn tekortkomingen. AD(H)D wordt tegenwoordig in de medische literatuur omschreven als een neurologisch syndroom met drie primaire symptomen: impulsiviteit, verstrooidheid en hyperactiviteit of overdreven energie. Over het aantal kinderen die AD(H)D hebben, zijn de meningen verdeeld. Dit boek houdt het bij een realistische 5 à 10 procent van de jongeren.
Handboek voor leerkrachten in het basisonderwijs die kinderen met ADHD of ADD in de klas hebben.
Keywords: ADHD