Dyslexie de baas! : werkboek voor cursisten - Poleij, Caroline, ....-; Stikkelbroek, Yvonne, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2009)
Dyslexie kan heel vervelend zijn. Ook al ben je slim, dan kan het leren van talen je toch veel moeite kosten. Je moet misschien extra hard werken. En dan nog kan het gebeuren dat je onvoldoendes haalt. Geen wonder dat veel jongeren met dyslexie faalangst krijgen of de moed laten zakken en somber worden. Met hulp van deze training kun jij ervoor zorgen dat jij de dyslexie de baas blijft! Natuurlijk gaat dyslexie nooit over, maar je kunt er wel beter mee leren omgaan. Daarvoor is dit groepstrainingsprogramma Dyslexie de baas ontwikkeld. Het is in de praktijk uit geprobeerd, en het werkt! Jongeren met dyslexie geloofden na deze training meer in hun eigen kunnen. Ze hadden ook minder klachten. Zo waren ze minder gespannen voor schooltoetsen. Bovendien vonden ze het fijn om te horen dat ze niet de enigen waren met zulke problemen. Wat houdt het programma in? * Je krijgt informatie over dyslexie en de problemen die daar bij kunnen horen. * Je gaat oefenen met verschillende technieken om spanning te verminderen. * Je krijgt oefeningen om je zelf aan te leren om positiever te denken. * Je leert beter voor jezelf op te komen. * Je krijgt oefeningen om na te denken over je eigen studiegedrag * Je krijgt oefeningen om na te denken over je persoonlijke doelen. * Als je iets wil veranderen aan je studiegedrag krijg je oefeningen om te ontdekken wat voor jou werkt. * Je krijgt tips van jongeren met dyslexie.
Keywords: Dyslexie