Problemen in de rekenontwikkeling - Buijs, Kees, ....- (Antwerpen : Garant, 2004)
Rekenproblemen krijgen de laatste tijd meer aandacht. Er zijn een aantal ontwikkelingen, die bij kunnen dragen aan de verbetering van het rekenonderwijs. Gelet op de tendens dat meer kinderen met leerproblemen in het regulier onderwijs een plaatsje moeten krijgen, zal dit boekje daartoe een bijdrage leveren. Het begrip dyscalculie komt uitvoerig aan bod. Met name de kaders waarin dyscalculie en rekenproblemen moeten gezien worden. Maar ook functionarissen op school die een rol kunnen spelen om verbeteringen in de didactiek van het rekenonderwijs en de aanpak van kinderen met rekenproblemen te verbeteren vinden hierin voldoende van hun gading. De inhoud is voornamelijk praktisch van aard en zal op elke school een herkenbare inhoud hebben. Uit de inhoud: Dyscalculie: van containerbegrip tot module - Een rekencoördinator in de school - Rekenproblemen op school - Hoofdrekenen met inzicht.
Keywords: Dyscalculie ; kinderen