ADHD-medicatie : medische megablunder - Haesbrouck, Fernand, ....- (Ieper : Tarcom, 2007)
Dit is het eerste boek dat eens niet handelt over alle mythen rondom ADHD, maar dat het werkingsmechanisme van de gebruikte medicatie errond aantoont en uitlegt. De actieve stof in Rilatine en Concerta, is een cocaïneproduct waarvan de amfetaminewerking psychotisch maakt. Het chronisch dwangmatig psychotisch maken in veel gevallen tot gevolg dat corrigeren met antipsychotica (neuroleptica) moet behandeld worden of dat zelfs psychiatrisch moet opgenomen worden. De internationale literatuur vermeldt dat het werkingsmechanisme van die medicatie onbekend is, net zoals ook de werking van Prozac-stof Strattera bij ADHD niet gekend zou zijn. Dit boek legt uit waarom het werkingsmechanisme voor patientjes, ouders en schooldirecties beter onbekend blijft en toont aan dat het chrnonisch gebruik van stimulantia ook een prijs heeft. Over die medicatie weten dokters alleen maar dat ze er niets over weten, vandaar dat men deze geneeskunde dan ook evidence based medicine is gaan noemen.
Keywords: Geneesmiddelen ; ADHD