Hersenfuncties bij leer- en ontwikkelingsstoornissen - Van Vugt, Peter, ....- (Antwerpen : Garant, 2008)
Van leerkrachten wordt de laatste tijd meer en meer verwacht: buiten het gewoon lesgeven dienen ze ook bekwaam te zijn in het bijbrengen van complexere vaardigheden bij leerlingen. Om deze complexere vaardigheden uit te kunnen voeren heeft de leerling volgens de auteur een zgn. 'hardware' nodig, nl. de hersenen, die dan ook het werkinstrument vormen. Het is voor leerkrachten daarom van cruciaal belang dat ze weten hoe onze hersenen in elkaar zitten en wat er soms fout kan gaan. Vele leer- en ontwikkelingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen kunnen immers verklaard worden vanuit een disfunctioneren van de hersenen.
Inleiding tot de neuropsychologie, met name bedoeld voor leerkrachten die inzicht willen krijgen in cognitieve en andere leerproblemen van leerlingen.
Keywords: Leerstoornissen ; neuropsychologie