Grondslagen van de ergotherapie - Kinébanian, Astrid, 1943-; Le Ganse, Mieke, ....-; van Hartingsveldt, Margo, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2017)
Dit boek is een onmisbaar standaardwerk voor de opleidingen ergotherapie en voor ergotherapeuten in de praktijk in Nederland en Vlaanderen. De opzet van deze herziene vijfde druk is grotendeels hetzelfde gebleven. Inhoudelijk zijn echter alle hoofdstukken geactualiseerd. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe hoofdstukken toegevoegd, onder andere over ergotherapie in sociaal-maatschappelijk perspectief, technologie in de zorg en het Person-Environment-Occupational-Performance (PEOP) model.  Het boek is opgebouwd uit vier delen. Deel I beschrijft de historische ontwikkeling, de juridi-sche en sociaal- maatschappelijke positie van het beroep in Nederland en Vlaanderen, de internationale context en het kennisdomein van de ergotherapie. Deel II gaat in op de kernelementen van de ergotherapie en de professie van ergotherapeut. Deel III bespreekt veelgebruikte inhouds- en procesmodellen. Deel IV gaat in op de praktische toepassing van ergotherapie.