Waar is de grens : omgaan met gedragsproblemen bij kinderen - Baert, Karl, 1963- (Tielt : Lannoo, 2009)
Deze uitgave uit de reeks opvoedingsboeken van uitgeverij Lannoo beschrijft wat kan worden beschouwd als ernstig probleemgedrag, en wat de oorzaken en de mogelijke aanpak zijn. De auteurs zijn allevier ervaringsdeskundigen uit het onderwijs. Uit die praktijk en uit onderzoek blijkt dat opstandig en moeilijk gedrag voorkomt bij vijf tot tien procent van de kinderen. In de regel is probleemgedrag uitzonderlijk en occasioneel, maar soms is er sprake van dieperliggende oorzaken. Natuurlijk hoort ongewenst gedrag bij het opgroeien. Ageren tegen gezag, in zekere mate opstandig zijn, is een onontbeerlijke stap naar een gezonde volwassenheid.
Praktische gids voor ouders, opvoeders en leerkrachten.
Keywords: Leer- en gedragsproblemen