Voor jou zeker ...?! : over gehechtheid en basisvertrouwen - Van der Ham, Hans, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2002)
In kort bestek, dus niet uitputtend, geeft de auteur (orthopedagoog) informatie over hechting en hechtingsproblemen in historisch, diagnostisch en methodisch perspectief voor studenten en hulpverleners SPH. Uitgangspunt is het al dan niet slagen van een aansluiting tussen de behoefte van het kind en het antwoord van de wereld (De Lange). Bij een dergelijke 'fundamentele relatie' is sprake van 'hechting'. Een verstoring van deze relatie levert een diversiteit van hechtingsstoornissen en hechtingsproblemen op. De auteur bepleit een professionele zoektocht naar de meest ideale behandeling als eclectisch werken. Diverse (in de praktijk getoetste) strategieën en modellen passeren de revue. De publicatie bevat tevens een overzicht van de werkwijze en doestellingen van instellingen op het gebied van voorlichting/advisering, ambulante, residentiële en semi-residentiële hulpverlening en van nieuwe ontwikkelingen met invloed op het begrip 'hechting' (adoptie, autistische stoornissen, thuisloosheid). De met betrekking tot taalgebruik en indeling goed toegankelijke brochure bevat diverse praktijkvoorbeelden, een actuele literatuurlijst, adressenlijst en lijst met afkortingen. Saai omslag. © NBD Biblion
Overzicht voor studenten en hulpverleners SPH van hechting en hechtingsproblemen in historisch, diagnostisch en methodisch perspectief.
Keywords: Hechtingsstoornissen