Angst en depressie : over angsten, depressies en aanverwante problematiek bij kinderen en jongeren : een leidraad voor ouders en leerkrachten - De Jong, Willem, ....- (Huizen : Pica, 2009)
De auteur, lang werkzaam in het speciaal onderwijs, heeft een zeer bruikbare gids geschreven voor met name onderwijzend personeel in het basis- en voortgezet onderwijs voor het kunnen herkennen en diagnosticeren van ziektebeelden en problematisch gedrag bij schoolgaande kinderen en jongeren. Aan de orde komen onder meer ADHD, eetstoornissen, suïcidaliteit, schizofrenie en psychose. Het boek is zeer gestructureerd opgezet, goed leesbaar en handzaam in het gebruik. Het biedt aanknopingspunten en adviezen. Met veel lijstjes, enkele figuren in zwart-wit, tekstkaders, een literatuuropgave en een register. Dit boek zou op elke school aanwezig moeten zijn. © NBD Biblion
Keywords: Leer- en gedragsproblemen