Het explosieve kind : over het opvoeden en begrijpen van snel gefrustreerde, chronisch inflexibele kinderen - Greene, Ross W., ....- (Amsterdam : Nieuwezijds, 2005)
Meer dan 500.000 exemplaren verkocht wereldwijd 'Helder betoog en herkenbare voorbeelden.' - de Volkskrant 'Een aanwinst om kinderen met moeilijk gedrag beter te leren begrijpen.' - Balans Magazine Het explosieve kind biedt een eenvoudige, baanbrekende en veelgebruikte methode om met kinderen met gedragsproblemen om te gaan. Zij raken vaak snel gefrustreerd en kunnen zich onbeheerst en agressief gedragen. Ross Greene helpt je begrijpen waarom en wanneer je kind door het lint gaat en leert je hoe je conflictvermijdend en effectief kunt reageren zonder te straffen. Deze derde, geheel geactualiseerde editie geeft talloze nieuwe voorbeelden van het gezamenlijk en proactief oplossen van problemen thuis en op school. Je leert een relatie op te bouwen die gebaseerd is op communicatie en wederzijds respect - in plaats van op vijandigheid en strijd. Het explosieve kind is onmisbaar gebleken voor ouders die de rust in huis willen herstellen en verstandig willen reageren op problematisch gedrag. Het is bovendien een must voor hulpverleners en docenten die werken met moeilijk hanteerbare kinderen. Ross Greene is oprichter en directeur van Lives in the Balance, een organisatie die zich inspant voor een andere benadering van gedragsproblemen bij kinderen. Hij is verbonden aan de afdeling psychologie van Virginia Tech. De werkbladen uit dit boek zijn te downloaden van www.nieuwezijds.nl.
Keywords: Leer- en gedragsproblemen