Waar komt dat gedrag vandaan? : 20 tips en interventiestrategieën voor leerkrachten - Bateman, Barbara, ....-; Golly, Annemieke, ....- (Huizen : Pica, 2008)
In dit boek worden twintig tips gegeven voor leerkrachten in het basisonderwijs om de relatie met leerlingen met probleemgedrag te verbeteren. Er worden handvatten aangereikt om objectiever en gestructureerder te werken. Gedrag moet aangeleerd, getraind en onderhouden worden. Om te weten of er progressie in het gewenste gedrag zit, moet dit getoetst worden. In dit boek wordt systematisch aangegeven hoe gedrag veranderd kan worden. De tips zijn gericht op het slagen van alle leerlingen op school en in de maatschappij, maar voor het succes van moeilijke kinderen op school zijn ze essentieel. Voorin het boek is een duidelijke inhoudsopgave. Achterin zijn een korte samenvatting en een literatuuroverzicht aanwezig. De beide schrijfsters hebben veel ervaring in het speciale onderwijs en hebben veel onderzoek verricht. Dr. B. Bateman is tevens afgestudeerd aan de faculteit rechten. Dr. A. Golly is gepromoveerd op een proefschrift over speciaal onderwijs. © NBD Biblion
Adviezen aan leerkrachten in het basisonderwijs voor de omgang met leerlingen met gedragsproblemen.
Keywords: Leerlingbegeleiding