Op denkreis : werkboek bij De rede van kinderen - Vandormael, Jan, ....-; Coolen, Jolanda, ....- (Antwerpen : Garant, 2006)
Het stimuleren van het denken is meer en meer een aandachtspunt geworden in ons onderwijs. De rede van kinderen is een kortdurende cognitieve vaardigheidstraining voor kinderen met psychische problemen in de leeftijdsklasse acht - twaalf jaar. Het interventieprogramma is goed geschikt voor kinderen met een negatief zelfbeeld en met concentratiestoornissen of chaotisch, impulsief en teruggetrokken gedrag. Daarnaast is het ook geschikt voor kinderen die weinig of geen rekening houden met anderen, onvoldoende weerbaar zijn, sociale problemen hebben of gepest worden. Ten slotte zijn ook kinderen met ADHD en autismespectrumstoornissen gebaat bij de aanpak die in dit boek wordt vooropgesteld.
Werkboek bij een methode voor kortdurende cognitieve vaardigheidstrainingen voor kinderen van acht tot twaalf jaar met psychische problemen.
Keywords: Cognitieve gedragstherapie ; kinderen