Mijn leven als koppelaarster - Ponnet, Rika, ....- (Antwerpen : Standaard Uitgeverij, 2006)
Rika Ponnet heeft al meer dan tien jaar ervaring als relatiedeskundige. In Mijn leven als koppelaarster geeft ze een boeiende kijk op het reilen en zeilen van een relatiebemiddelingskantoor. Beklijvende en emotionele, maar ook hilarische en verrassende situaties passeren de revue. Rika is afgestudeerd als seksuologe en kan zo haar dagelijkse ervaringen in een breder en diepgaander perspectief plaatsen. In Mijn leven als koppelaarster combineert ze ongewone en verfrissende inzichten en een warme menselijkheid met een groot respect voor elk aspect van het menselijk functioneren. Het boek is geschreven met de nodige humor en schetst een caleidoscopisch beeld van dertien jaar relatievorming in Vlaanderen. Mijn leven als koppelaarster is een aanrader voor iedereen die single is en zich op het liefdespad waagt. Een must voor iedereen die geboeid is door partnerkeuze en door het veelzijdige en ongewone landschap van de liefde aan het begin van de 21e eeuw.