Aan de slag met C++ - Laan, Gertjan, ....- (Amsterdam : Boom, 2017)
Studenten die in de ICT willen werken, moeten regelmatig de programmeertaal C++ gaan ontdekken. Aan de slag met C++ is een grondige kennismaking met deze objectgeoriënteerde programmeertaal. Uitgangspunt van dit boek zijn de laatste standaarden C++11 en C++14. Met een uitdagende mix van theorie en oefenopgaven leert u uw studenten programmeren in C++. Over de inhoud In het toegankelijk geschreven Aan de slag met C++ ontdek je eerst de basisprincipes van C++. In het tweede gedeelte staat vervolgens onder meer de theorie over het ontwerpen van klassen en het werken met objecten, overerving, dynamisch geheugen en templates. Verder biedt dit boek een nauwkeurige en leesbare inleiding in alle belangrijke begrippen uit de standaardbibliotheek (STL). Denk aan vector, list, stack, queue, deque, iterator, algoritmen, functieobjecten en lambdafuncties. Uniek aan dit boek * Nederlandstalig. * In één boek een complete introductie op C++. * Geheel herziene zesde druk die aansluit bij de laatste standaard C++14. * Onmisbaar basisboek in het ICT-onderwijs. Extra materiaal Bij het boek hoort de website www.aandeslagmetcpp.nl. Hier staan de laatste twee hoofdstukken van het boek. Bovendien vindt u hier de antwoorden op de vragen en uitwerkingen van de opdrachten in het boek. Daarnaast kunnen uw studenten online verder oefenen met opdrachten en kennisvragen. Hierop krijgen ze direct feedback. Tot slot staat op deze website ook de broncode van alle voorbeelden in het boek. Hbo-studenten in het eerste of tweede jaar van een hbo-opleiding in een ICT-richting. Ook geschikt voor studierichtingen in engineering zoals elektrotechniek. Ook wordt het gebruikt door tal van gerenommeerde opleidingsinstituten.
Keywords: C++ (programmeertaal).