Inleiding media en maatschappij - Crone, Vincent, ....-; Leurs, Rob, ....-; Boer, Marleen, ....- (Groningen : Noordhoff, 2016)
Media laat je kennismaken met het hele veld van mediastudies en behandelt media als intrinsiek onderdeel van onze samenleving. Het brengt je beroepsvaardigheden bij die toekomstbestendig zijn; vaardigheden waar je écht iets aan hebt in de dynamische mediawereld!Waarom kiezen voor Media?*daagt je uit verbanden te leggen tussen de theorie en je eigen ervaringen;*handige samenvattingen en vragenlijsten;*handige ondersteunende website met extra opdrachten.Media bestaat uit zeven hoofdstukken en in elk hoofdstuk staat één thema centraal. De hoofdstukken zijn: 'Wat zijn media?', 'Hoe worden media gemaakt?', 'Hoe zitten mediaproducten in elkaar?', 'Hoe gaan media en mensen met elkaar om?', 'Welke functies hebben media?', 'Wat mag en wat mag niet in de media?' en 'Wat is de toekomst van media?'. Ieder thema wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden, theorieën en casussen. Het boek daagt je uit verbanden te leggen tussen de thema's en je eigen ervaringen. Hierdoor gaat de stof echt leven en ga je meer en meer beseffen hoe onlosmakelijk media verbonden zijn met allerlei aspecten van je dagelijks leven. Aan het eind van ieder hoofdstuk vind je een samenvatting en een vragenlijst. Die vragen dienen als leeswijzer bij het doornemen van het hoofdstuk en helpen je de stof beter eigen te maken.Dit boek biedt je een brede basis voor verdere scholing in een specifieke mediarichting. Die brede basis is erg belangrijk, omdat je tijdens je loopbaan met mensen met allerlei achtergronden zult gaan samenwerken. Corporate communicatieprofessionals moeten om weten te gaan met journalisten, radio- en televisieredacteuren kunnen niet zonder juridische kennis, en game designers dienen publieksonderzoekers te kunnen raadplegen. Media zorgt dus voor een uitstekende voorbereiding op de beroepspraktijk.