Voeding en sport : een handboek voor trainers, begeleiders en (top)sporters - Van Geel, Anja, ....-; Hermans, Joris, ....- (Utrecht : De Vrieseborch, 2016)
Voeding speelt een belangrijke rol bij sportprestaties. Na een introductie met algemene informatie over voedingsstoffen en energie in voeding volgen adviezen voor verschillende groepen sporters. Krachtsporters gebruiken voedingsadviezen voor spiergroei in de opbouwfase, om af te vallen vlak voor de wedstrijd en voor maximale prestaties tijdens de wedstrijd. Duursporters richten zich meer op de energiehuishouding en de vochtbalans tijdens duurtrainingen en wedstrijden. Teamsporters gebruiken voeding vooral in de wedstrijdvoorbereidingen. Daarnaast zijn er algemene tips en informatie over speciale gevallen, zoals jeugd, darmproblemen, preparaten en vegetarisme. De auteurs zijn voedingskundigen. Sporters, recreatief of amateurs, die hun prestaties willen verbeteren door een algehele voorbereiding zullen goede adviezen vinden in dit boek. In deze nieuwe druk werd de tekst geactualiseerd en herschikt. © NBD Biblion
Voeding en sport : een handboek voor trainers, begeleiders en (top)sporters
Keywords: Sportvoeding