He named me Malala - Guggenheim, Davis, ....- ([s.l.] : 20th Century Fox Home Entertainment, 2016)
Thema-dvd - Documentaire van de Amerikaan Davis Guggenheim (Waiting for superman; An inconvenient truth) over de Pakistaanse Malala Yousafzai. In 2012 werd Malala neergeschoten door de Taliban omdat ze als meisje naar school ging en daar actie voor voerde. Zij was toen 15 jaar. Guggenheim vertelt het verhaal van Malala en haar familie in Pakistan, haar toespraak voor de Verenigde Naties, de uitreiking van de Nobelprijs (2014), maar ook haar leven als gewoon meisje met haar ouders en broertjes en op school in Groot-Brittannië. Floortje Smit (Volkskrant 5-11-'15) geeft 3 sterren: 'Het is onmogelijk niet onder de indruk te zijn van Malala en haar miraculeuze opstanding. Dit alles maakt Malala wel menselijker, maar nog niet het doodgewone meisje dat ze zegt te zijn. (...) Maar He Named Me Malala is wel inspirerend, activerend en hoopgevend. En wat meer moet en kun je verlangen van een documentaire over haar? Moet je iconen eigenlijk wel menselijk willen maken?' Genomineerd voor een BAFTA en een Annie. © NBD Biblion
Het verhaal over het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai die een aanslag van de Taliban overleefde en sindsdien opkomt voor het recht van onderwijs voor meisjes.