Hoogspanning : het kaartspel : Friedemann Friese (Almere : 999 Games, 2016)
Strategisch kaartspel gebaseerd op het populaire bordspel "Hoogspanning" Kruip in de huid van een directeur van een toonaangevend elektriciteitsbedrijf. Bied op elektriciteitscentrales en koop brandstoffen zoals steenkool, gas, stookolie en uranium. Aan het einde van een ronde produceer je hier elektriciteit mee en ontvang je inkomen. De speler die aan het einde van het spel de meeste elektriciteit levert, wint het spel. Hoogspanning: Het Kaartspel biedt een volwaardig spel in compacte vorm. Het biedt net zoveel spanning en tactiek als zijn grote broers Hoogspanning en Hoogspanning Deluxe, maar zonder de verschillende speelborden. De handleiding bevat spelregels voor 2 spelers en een extra variant "Het Sloopbedrijf", die zowel met Hoogspanning: Het Kaartspel als met de bordspellen Hoogspanning en Hoogspanning Deluxe is te combineren! Ervaar in 60 intensieve speelminuten het volledige Hoogspanning-gevoel!
2 tot 6 spelers - duutijd circa 60 minuten - vanaf 12 jaar
Keywords: Energiemanagement