Hoogspanning : bordspel : Friedemann Friese (Almere : 999 Games, 2014)
Prachtig logistiek en commercieel bordspel. De spelers verdienen geld met het aansluiten van steden op het elektriciteitsnet. Daartoe kopen ze elektriciteitscentrales en de benodigde brandstoffen, zoals stookolie en bioafval. In de loop van het spel vervangen ze hun ouderwetse centrales door modernere, waarbij ook windmolens en kerncentrales niet ontbreken. Elke ronde veilen de spelers de beschikbare centrales, waarbij iedere speler er maximaal één mag kopen. Vervolgens kopen de spelers grondstoffen van de markt en sluiten steden aan op hun netwerk. De speler die er het slechtst voorstaat, mag daarmee beginnen, waardoor hij het goedkoopst uit is. Aan het einde van een ronde voorzien de spelers hun steden van energie als ze daar de benodigde grondstoffen voor hebben. Daar verdienen ze dan weer geld mee. Wie aan het einde van het spel de meeste steden van stroom kan voorzien, wint dit spannende spel. Het spel bevat 2 verschillende speelborden en een transformatorstation, waardoor de Nederlandse versie net iets extra's biedt ten opzichte van Funkenschlag (de originele Duitse uitgave). Hoogspanning is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2010!
2 tot 6 spelers - duutijd circa 120 minuten - vanaf 12 jaar - formaat 37 x 27 x 5,5 cm
Keywords: Energiemanagement