Alles over sport en voeding - Stichting Voedingscentrum Nederland, ....- (Den Haag : Stichting Voedingscentrum Nederland, 2016)
Het Voedingscentrum is een onafhankelijke en betrouwbare bron dat een serie informatieve boekjes uitgeeft, waaronder dit deel over sport en voeding. In de inleiding worden kort de uitgangspunten weergegeven met betrekking tot gezonde voeding en lichaamsbeweging. In de acht hoofdstukken worden deze uitgewerkt. Er wordt o.a. ingegaan op de Schijf van Vijf, Energiebalans, Duursport (met dagmenu's en een opbouwschema voor hardlopen), Krachtsport (met dagmenu's en schema's voor starters en gevorderden), Teamsport en spelsport, Afvallen, Supplementen en vitaminepreparaten. Als laatste zijn 23 recepten opgenomen voor Sportdranken, smoothies en repen, Lunch en tussendoor, Hoofdmaaltijden. Met receptenindex. Heldere informatie waarbij fabels worden ontkracht met duidelijke uitleg en feiten. Voor sporters van alle niveau's. Voorzien van illustratieve foto's in kleur. Vijfde herziene druk*. © NBD Biblion
Keywords: Sportvoeding