Allemaal Sociaal 3 .0 : kunnen ondernemers de wereld redden? - Michiels, Filip, ....- (Antwerpen : Manteau, 2016)
De ondertitel van het boek is een vraag: 'kunnen ondernemers de wereld redden?' Dat geeft aan dat men grootse ideeën meent te ontvouwen. De auteur voert gesprekken met vier Vlaamse deskundigen over sociaal ondernemen: Sterneels, Colruyt, Moyersoen en Huysentruyt. De Nederlandse Triodos Bank krijgt aandacht onder de kop 'Voorloper wordt trendsetter'. Maar de meeste voorbeelden en projecten komen uit België en zijn voor de lezer uit Nederland niet zo gemakkelijk te plaatsen. De wrijving tussen winst maken en sociaal ondernemen wordt in het boek aan de orde gesteld, maar blijft lastig. 'Dé uitdaging is om een inkomstenmodel op te bouwen en relevante marktmechanismen te omarmen zonder die sociale impact uit het oog te verliezen', aldus Serneels. Het boek is vrij warrig en daardoor lastig leesbaar. © NBD Biblion
Vlaamse deskundigen geven hun visie op sociaal ondernemen voor een duurzame samenleving in de toekomst.
Keywords: Ethisch ondernemen