Leren in de 21ste eeuw : over leren in de 21ste eeuw en 21st century skills - Van den Oetelaar, Frank, ....-; Lamers, Henk, ....- ([s.l.] : BoekTweePuntNul, 2017)
Over leren in de 21e eeuw en 21st century skills in het onderwijs. Een inspiratieboek voor onderwijsprofessionals in het basis- en voortgezet onderwijs. In en rond het onderwijs wordt veel en vaak gediscussieerd over hoe we het toekomstbestendig kunnen maken. Hoe bieden we leerlingen een prikkelende en uitdagende leeromgeving waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen? Waarin ruimte is voor betekenisvol leren, eigen talenten en het ontwikkelen van vaardigheden? Dit inspiratieboek is bedoeld om je te informeren en te inspireren over het onderwijs van de toekomst. Waarom zou het tot herontwerp van onderwijs moeten komen? Hoe ziet dat er mogelijk uit? Waar kan je als school aan denken? Wat zijn dan die 21st century skills en wat maakt ze nieuw? Hoe kan je er als school mee aan de slag? Henk Lamers en Frank van den Oetelaar geven in een aantal hoofdstukken achtergrondinformatie. Negen co-auteurs uit het basis- en voorgezet onderwijs delen hun ervaringen met leerarrangementen waarmee je zelf meteen aan de slag kan. Daarnaast zijn vier nieuwe leerarrangementen ontworpen en omschreven. Door middel van interviews geven tien experts hun zienswijze. Over de auteurs Henk Lamers en Frank van den Oetelaar hebben beiden jarenlang en met veel liefde en plezier in het onderwijs gewerkt. Sinds 5 jaar begeleiden ze onderwijsinstellingen in de zoektocht naar 'Leren in de 21e eeuw en 21st century skills'. Ze gaan daarbij voor herontwerp van en door het onderwijs waarin de leerling daadwerkelijk centraal staat.
Met praktische leerarrangementen en interviews met experts