Mijn held is een hulpverlener : over zorg in een superdiverse wereld - Matheusen, Fanny, ....- (Leuven : LannooCampus, 2016)
Hoe als professional omgaan met de superdiverse samenleving? Migratie is van alle tijden, maar de diversiteit van onze maatschappij kent vandaag een hoogtepunt. Die superdiversiteit roept bij veel mensen onzekerheid op, verwarring, angst en weerstand. Zowel in het dagelijkse contact als in de zorg rijst de vraag hoe we daarmee omgaan. Hulpverleners hebben bij interculturele contacten nood aan een leidraad. Mijn held is een hulpverlener biedt daarbij een inspirerend love & peace-model om vanuit een andere kijk anders te gaan handelen. Zo leer je de talenten kennen waarover een held van een hulpverlener beschikt, komen best practices aan bod en ontdek je de innerlijke leerweg die een hulpverlener kan volgen. De praktische tools uit dit boek, samen met getuigenissen van helden in menselijkheid, dragen bij aan het vraagstuk van de huidige superdiversiteit. Mijn held is een hulpverlener gidst interculturele zorgverleners zo van heterogeniteit naar heterogenialiteit. 'Mijn held is een hulpverlener heeft een unieke stijl die vooral verhalend is en die inzet op het gevoelsniveau. Een authentiek en "treffend boek over interculturaliteit.'