Handboek voeding : van basisconcepten tot metabolisme - De Henauw, Stefaan, 1962- (Leuven : Acco, 2017)
Zeven hoogopgeleide Belgische docenten hebben gezamenlijk dit studieboek geschreven, gebaseerd op actueel wetenschappelijk onderzoek. De elf hoofdstukken zijn in grote lijnen uniform ingedeeld. Na elke inleiding worden de gehanteerde definities vermeld en afhankelijk van het onderwerp volgen het vóórkomen, onderzoeksmethoden, fysiologie, gezondheidsaspecten (deficiënties en toxiteit), functies en bronnen. Indien vereist worden de teksten ondersteund door grafieken en tabellen. Elk hoofdstuk eindigt met een literatuurlijst. Na het voor-en dankwoord starten de schrijvers met een hoofdstuk algemene begrippen, gevolgd door de hoofdstukken lichaamssamenstelling en energiemetabolisme, de energieleverende voedingsstoffen, water, macro- en micro-elementen, vitamines en mineralen en twee korte hoofdstukken over bioactieve stoffen en microbiota. Door een unieke code achter in het boek kan men op het online platform aanvullende en actuele informatie volgen. Zeer informatief boek geschikt voor de voedingswetenschapper en voor de professionele voedingsvoorlichter. © NBD Biblion
Stefaan de Henauw Vicky de Preter Christophe Matthys Ann Meulemans