Juf, ik ben een kunstenaar : handboek voor een kunstzinnige sociale vaardigheidstraining - Giesen, Thea, ....-; De Maere, Marijke, ....- (Amsterdam : SWP, 2015)
Cursusbeschrijving van de methode 'KICK': Kunst in Contact met Kinderen, een kunstzinnige sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Het doel is het versterken van de sociale redzaamheid, de weerbaarheid en de sociale competenties van kinderen, het verminderen van pesten, vechten en sociaal teruggetrokken gedrag en het verbeteren van de samenwerking tussen kinderen. In de cursus wordt kunstzinnige en beeldende vorming gebruikt als methode om kinderen te laten communiceren. Aan de orde komen: de globale opzet van de training, een typering van de doelgroep, een theoretische verantwoording, een beschrijving van de onderliggende mensvisie en het resultaat van onderzoek naar het effect van de methode. Het boek is geschreven door de ontwikkelaars van de cursus: een orthopedagoog en een kunstzinnig therapeut. Beiden werken in de geestelijke gezondheidszorg. Het boek is geschikt voor leerkrachten en andere professionals, zoals hulpverleners die met groepen kinderen tussen 10 en 14 jaar werken. © NBD Biblion
Cursusbeschrijving van de methode KICK: Kunst in Contact met Kinderen.
Keywords: Sociale opvoeding ; basisonderwijs ; Sociale opvoeding ; buitengewoon onderwijs ; Sociale vaardigheden ; kinderen ; Expressievakken ; basisonderwijs