Wat is onderzoek? : praktijkboek voor methoden en technieken - Verhoeven, Nel, 1961- (Den Haag : Boom Lemma, 2014)
Wat is onderzoek? is een heldere inleiding in methoden en technieken van onderzoek. Het geeft antwoord op vragen als: wat is onderzoek doen eigenlijk, hoe zet je een onderzoek op, welke stappen moet je nemen, hoe verzamel je gegevens en welke valkuilen zijn er? Deze vijfde druk maakt het ingewikkelde proces van onderzoeken bijzonder inzichtelijk. Het neemt de student aan de hand om stap voor stap de vaardigheid van het onderzoeken te leren. De nadruk ligt daarbij op het verrichten van praktijkonderzoek, waarvan alle stadia worden doorlopen: van het opzetten van een onderzoek, het verzamelen van gegevens en het analyseren van resultaten, tot het trekken van conclusies en het beoordelen van onderzoeksverslagen. Door veel recente voorbeelden wordt steeds de link gelegd naar de praktijk. Nieuw: onderzoektool. Bij dit boek zit een digitale onderzoekstool. Met deze onderzoekstool kun je stapsgewijs je complete onderzoek opzetten en uitvoeren volgens de fases uit het boek. In de tool kun je per fase je werk voorleggen aan je docent. Zo wordt het doen van onderzoek een stuk makkelijker.
Inclusief gratis onderzoekstool