Is daar iemand? : hoe de smartphone ons leven beheerst - Van Noort, Wouter, ....- (Amsterdam : Thomas Rap, 2017)
Hoe de smartphone ons leven beheerst We appen, mailen, googelen, instagrammen en twitteren de hele dag door. We facebooken per dag inmiddels bijna langer dan dat we eten. Steeds meer onderzoek toont aan dat overmatig smartphonegebruik slecht is voor onze concentratie, ons gestrest maakt en zelfs ons brein verandert. Sterker nog: er zijn steeds meer aanwijzingen dat ons smartphonegedrag kenmerken heeft van een collectieve verslaving. In Is daar iemand? onderzoekt NRC-journalist Wouter van Noort zijn eigen smartphonegedrag en hoe dat gedrag zijn leven, werk en relaties beïnvloedt. Daarnaast spreekt hij denkers uit de psychologie, economie en technologie en bezoekt hij de machtigste techbedrijven ter wereld om erachter te komen hoe de smartphone ingrijpt in onze relaties, ons werk, ons geluk. Een persoonlijke zoektocht naar de manier waarop de smartphone ons leven verandert.