Praktijkboek psychotrauma - Driessen, Ankie, ....-; Langeland, Willie, ....- (Amsterdam : SWP, 2017)
Acute schokkende gebeurtenissen hebben vaak posttraumatische gevolgen, maar ook chronische psychische beschadiging geeft vaak langdurige verschijnselen. Dit boek wil ervaringsdeskundigen en hulpverleners (in opleiding) voorzien van kennis en vaardigheden. Het is een 'praktijkboek'; dat betekent in dit geval dat het een boek voor de praktijk is, maar niet dat het, zoals vaak, een boek behorend bij een theoretisch handboek is met praktische oefeningen en dergelijke. Het is door een aantal landelijk bekende deskundigen geschreven met korte, overzichtelijke, duidelijke hoofdstukken, waarin ook de student goed zijn weg zal kunnen vinden. Het biedt zowel een gedegen theoretische basis als een overzicht van de diverse behandelingsmogelijkheden. Door de heldere schrijfstijl en de omvang geschikt voor vele opleidingen. Met literatuurverwijzingen en vragenlijsten voor het screenen op posttraumatische stressklachten. © NBD Biblion
Overzicht van achtergronden en behandelingen van stoornissen na psychotraumata.