Beschrijvende statistiek en kansrekenen - Goos, Peter, ....- (Leuven : Acco, 2017)
Dit boek biedt een toegankelijk en diepgaand overzicht van de belangrijkste statistische kengetallen voor nominale, ordinale en kwantitatieve gegevens. Veel aandacht gaat uit naar de grafische voorstelling van de gegevens. Het tweede deel van het boek handelt over kansrekening. Alle belangrijke discrete kansverdelingen en continue kansdichtheden worden in detail besproken, en hun gebruik wordt geïllustreerd aan de hand van leuke voorbeelden. Doorheen het boek wordt gebruik gemaakt van het gebruiksvriendelijke, interactieve statistische pakket JMP. De benodigde tussenstappen worden in detail beschreven, zodat de lezer niet alleen de aangeleerde basisconcepten begrijpt, maar er ook nog mee aan de slag kan. Dit boek maakt van het overzichtelijk voorstellen van grote aantallen gegevens kinderspel.