Remedial teaching en psychomotoriek : effectief leren door te doen - Peerlings, Wendy, ....- (Leuven : LannooCampus, 2016)
Remedial teaching en psychomotoriek is een praktische handleiding voor iedereen die meer wil weten over psychomotorisch onderzoek en de begeleiding van kinderen die daaruit ontstaat. Het is een pleidooi voor al doende leren, want leren is dingen ervaren. Remedial teaching en psychomotoriek brengt een combinatie van inzichten uit onderwijs en therapie. Niet alleen het wat, maar ook het waarom en het wat dan van leermoeilijkheden komen aan bod. Zo krijg je een volledig beeld van hoe je een kind als ouder of leerkracht optimaal kunt ondersteunen, zowel op motorisch vlak als op het vlak van leermoeilijkheden. Want als we weten wat er aan de hand is, hebben we het allemaal in ons om te helpen. Remedial teaching en psychomotoriek zit boordevol concrete handvatten, tips en oefeningen. Via de website van LannooCampus kun je bovendien extra digitaal materiaal downloaden om zelf aan de slag te gaan. Het is een basisboek voor therapeuten, leerkrachten, studenten, ouders... en voor iedereen die met kinderen werkt.
Keywords: Leerstoornissen -- Kinderen (0-12 jaar) -- Diagnostiek; Ontwikkelingsstoornissen -- Kinderen; Psychomotoriek -- Kinderen; Remediërend onderwijs