Wat stuitert daar door je klas? : over kinderen met ADHD en hun leraren - Horeweg, Anton, ....- (Houten : LannooCampus, 2017)
'Stuiterkinderen' zijn een veelvoorkomend fenomeen in het primair onderwijs. Ze zijn niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de docent en de overige kinderen in de groep een probleem, wanneer deze leerlingen niet de juiste hulp en begeleiding krijgen. Dit boek gaat over dit belangrijke en actuele onderwerp in het onderwijs. Het biedt achtergrondinformatie over ADHD, ADD en bijkomende stoornissen, gecombineerd met praktijkverhalen en praktische tips in de klas. De auteur, gedragsspecialist en leraar met ruim dertig jaar ervaring in het onderwijs, heeft diverse boeken geschreven over gedragsproblemen in het onderwijs. Met literatuur, overzicht websites, register en bijlage met DSM-5. Een uiterst actueel thema, bedoeld voor leerkrachten, schoolteams, ouders en belangstellenden. © NBD Biblion
Informatie over kinderen in het basisonderwijs met ADHD, ADD en bijkomende stoornissen en praktische tips hoe met hen om te gaan in de klas.
Keywords: ADHD ; onderwijs