In 7 stappen naar zinvol leren : leer kinderen hun passie, talenten en dromen ontdekken in het onderwijs - Trigallez, Chantal, ....- (Houten : LannooCampus, 2016)
Hoe je op school vorm geeft aan het nieuwe leren Deze gids voor het onderwijs laat op heel praktische manier in zeven stappen zien hoe het nieuwe leren op school kan worden toepast. Het nieuwe leren of zinvol leren, laat kinderen ontdekken wie ze zelf zijn, waar ze van dromen en waar hun talenten liggen. Vanuit die aandacht voor zelfsturing, vertrouwen en zelfverwezenlijking ontwikkelt het kind de beste motivatie om actief te leren. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: - Een veilige en inspirerende schoolomgeving bieden - Zorgen voor verbinding - Creatievaardigheden stimuleren - Dromen en talenten ontdekken en realiseren - Doelen bepalen, een bestemming vinden - Jezelf zijn, authentiek zijn - Levensvervulling ervaren
In deze publicatie brengt Chantal Trigallez, een leerprogramma-ontwikkelaar, ons in zeven stappen naar zinvol leren. Haar inspiratie voor het boek deed ze op in het Talenten Theater, een theaterschool waar ze zelf directeur van is. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden, oefeningen en citaten legt ze haar zeven lagen van zelfontplooiing uit. Onderwerpen als zelfverwezenlijking, authenticiteit, zelfsturing, ontdekken en realiseren, creatieve vaardigheden, zorgen voor verbinden zijn na het lezen van het boek geen onbekende materie meer. Integendeel. Het boek zet leerkrachten aan om anders te kijken naar leerlingen en het leren. Het werkt erg inspirerend. Het boek leest vlot en mijdt bewust ingewikkelde en moeilijke begrippen. De sprekende foto's en schema's zetten de lezer zeker aan tot actie. Het boek is bedoeld voor (toekomstige) leerkrachten die leerlingen hun passie, talenten en dromen willen laten ontdekken. © NBD Biblion
Keywords: Onderwijsvernieuwing - Creativiteit ; jongeren