Actief schoolbeleid : hoe je passend onderwijs echt in praktijk kunt brengen - Mol, Peter, ....- (Houten : LannooCampus, 2016)
De kwaliteit van Passend Onderwijs hangt af van de keuzes die een schoolbestuur maakt. Met dit uitgangspunt bepleit de auteur, zeer ervaren op het terrein van (speciaal) onderwijs, een kritische kijk op het onderwijs om (nog) beter rekening te houden met de brede diversiteit aan eigenschappen en behoeften van kinderen. Hij schetst in negen hoofdstukken op een zeer toegankelijke maar ook bevlogen wijze een praktische aanpak voor schoolleiders/beleidsmakers (ook teamleden hebben hier houvast aan) om bij de toepassing van passend onderwijs grip te krijgen/houden op zowel het onderwijsproces als de effecten daarvan. Het benutten van externe competenties uit bijvoorbeeld het SBO en SO is daarbij een vanzelfsprekendheid voor hem. Niet de protocollen maar een gedragen visie vormt de basis van actief schoolbeleid, waarin ook een belangrijke rol voor ouders is weggelegd. De informatie is zeer actueel en zal de doelgroep door de vele voor hen herkenbare voorbeelden aanzetten gemotiveerd maar ook met een andere blik aan de slag te gaan. © NBD Biblion
Beschrijving van een praktische aanpak voor schoolleiders/beleidsmakers om bij de toepassing van passend onderwijs grip te krijgen/houden op zowel het onderwijsproces als de effecten daarvan.
Keywords: Kwaliteitszorg ; onderwijs