Nooit meer te druk : een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld - Crabbe, Tony, ....- (Amsterdam : Luitingh-Sijthoff, 2016)
Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven. Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet. ‘Een levensveranderend boek dat evalueert wat je aan het doen bent, waarom je het doet en op welke manier.' Daily Express
De auteur rekent af met het verschijnsel 'time-management' en stelt daar 'aandachtsmanagement' tegenover. Hij baseert zich op allerlei inzichten uit de psychologie, met name over de werking van het menselijk brein, en op door hem opgedane inzichten uit zijn eigen praktijk. Hij legt uit hoe we in de huidige wereld met een overvloed aan informatie drukte de baas kunnen blijven, hoe het komt dat we zo dol zijn op 'druk-druk' en ons daarin verliezen en wat drukte doet met ons. Hij toont aan dat het efficiënt met tijd omgaan ertoe heeft geleid dat we het nog drukker hebben gekregen. Een praktisch boek waarmee de lezer niet alleen inzicht kan krijgen in zijn eigen gedrag, maar dat ook oplossingen biedt om meer controle over je leven te krijgen, met gerichte aandacht voor de dingen die je doet en voor leven vanuit wat je zelf belangrijk vindt. Hij verantwoordt welke boeken zijn inspiratiebron zijn geweest. De auteur is bedrijfspsycholoog, hij werkt voor multinationals en is als onderzoeker/organisatiepsycholoog verbonden aan de University of London. © NBD Biblion
Keywords: Stress - Tijdmanagement