Opgroeien in het hedendaagse gezin - Van der Horst, Frank, ....- (Houten : LannooCampus, 2016)
Overzicht van de huidige wetenschappelijke stand van zaken met betrekking tot belangrijke thema's uit de gezinspedagogiek, zoals de rol van vaders en moeders binnen het gezin, adoptie en pleegzorg, echtscheidingen en samengestelde gezinnen, de bijdrage van grootouders aan de opvoeding van kleinkinderen, opvoeding door homo-ouders, de kinderopvang, sociale media en de leeftijdgenoten. In de gezinspedagogiek wordt uitgegaan van een normale ontwikkeling van het kind in verschillende, specifieke opvoedingscontexten. Hierbij doorloopt een kind alle fasen naar volwassenheid op het gebied van motoriek, groei, sociale vaardigheden en spraak en taal. Gedegen en duidelijke inleiding in de gezinspedagogiek voor studenten (in het hoger beroeps- en wetenschappelijk onderwijs), professionele opvoeders, hulpverleners en beleidsmakers. Met een literatuurlijst en register. © NBD Biblion
Keywords: Opvoeding