Lees eerst de vraag : over opdrachten verkennen en addertjes onder het gras vermijden - Timmerman, Kaat, ....- (Leuven : LannooCampus, 2014)
Een veel gehoorde klacht in het onderwijs is dat de leerlingen een toetsvraag of een opdracht niet goed lezen. Dit boek wil een steun bieden aan leerkrachten om kinderen te leren stil te staan bij wat eigenlijk de bedoeling van een vraag of opdracht is. In het eerste deel wordt ingegaan op de rol van de vraag of de instructie in het oplossingsproces. Hoe moet je de vraag lezen zodat je weet wat van je verwacht wordt. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in het werken met kleuters, met jonge kinderen en met leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In het tweede, praktische, deel wordt geleerd hoe om te gaan met de vragen en opdrachten. Hoe je die leest, analyseert en verwerkt voordat aan de oplossing of uitvoering wordt begonnen. Voor iedereen die met kinderen werkt een praktisch boek, dat steun biedt om ervoor te zorgen dat kinderen vooruitgang in hun toets- en opdrachtsresultaten boeken. © NBD Biblion
Handleiding voor leerkrachten om kinderen te leren stil te staan bij wat eigenlijk de bedoeling van een vraag of opdracht is.
Keywords: Concentratiemoeilijkheden