EHBO : handboek voor reanimatie en hulpverlening - Herregods, Luc, 1957- (Gent : Academia Press, 2016)
De overlevingskans voor een patiënt met een hart-of ademhalingsstilstand is het grootst als een omstaander de reanimatie onmiddellijk start. Spoed- en urgentiearts Luc Herregods beschrijft en demonstreert op didactische manier alle vaardigheden die nodig zijn voor een professionele reanimatie en eerstehulpverlening. De auteurs besteden ook aandacht aan de externe defibrillatie en respiratoire ondersteuning. Verschillende hoofdstukken behandelen specifieke slachtofferafhankelijke reanimatietechnieken, het bevrijden en verplaatsen van slachtoffers en het aanleggen van verbanden. EHBO. Handboek voor reanimatie en hulpverlening is gebaseerd op de meest recente internationale richtlijnen (2015)
Luc Herregods -Marc Coppens - Sandrine Herbelet -Sofie Herregods - Bernard Depypere
Keywords: EHBO