Klassieke sociologen en hun erfenis - Weyns, Walter, 1958- (Leuven : LannooCampus, 2014)
De ideeën van enkele grondleggers van de sociologie zijn in dit boek beschreven in de context van hun leven en het geestelijk klimaat van hun tijd. We zien de basisideeën van de sociologie in de negentiende en begin twintigste eeuw ontstaan in het werk van Comte en zijn leermeester Saint-Simon, Marx, Durkheim, Weber en Mead. De auteur, docent sociologie aan de Universiteit van Antwerpen, schetst hun voornaamste denkbeelden en legt de relatie met hun tijdgenoten en wat zij in hun leven meemaken. Het boek bevat geen afgebakende biografieën, noch is het te zien als een naslagwerk voor het werk van de eerste sociologen. Het bevat beschouwingen over de grondleggers die sociologiestudenten en vakgenoten moeten laten zien hoe de erfenis van deze 'vaders' van de sociologie tot stand is gekomen en nog steeds doorwerkt in dit wetenschapsgebied. © NBD Biblion
Beschouwingen over leven en werk van de grondleggers van de sociologie uit de negentiende en twintigste eeuw.