De mens in perspectief : bio-antropologie voor criminologen - Thienpont, Kris, ....- (Gent : Academia Press, 2016)
De toepassing van bio-antropologische kaders op de verklaring van sociaal gedrag is een fascinerende studie waarin het begrip evolutie centraal staat. Om de verschillende aspecten hiervan beter te begrijpen, ontstonden deeldisciplines zoals de sociobiologie, de sociale biologie, de evolutiepsychologie en de gedragsgenetica. Ziekte en gezondheid, uiterlijke en innerlijke kenmerken van menselijk gedrag en de verschillen tussen individuen en groepen zijn thema's die iedereen aanbelangen. Een beter begrip van criminaliteit biedt potentieel om tot een totaalbeeld van gedragsverschillen te komen. De biosociale analyse van antisociaal of afwijkend gedrag is daarvoor essentieel en krijgt dan ook bijzondere aandacht in dit boek. De mens in perspectief reikt de lezer niet alleen bio-antropologische inzichten aan, maar houdt ook een warm pleidooi voor een genuanceerde en fundamentele kijk op menselijk gedrag.
Keywords: Evolutie