Bedrijfskunde en ondernemen - Gelders, Ludo, ....-; Cattrysse, Dirk, ....- (Leuven : LannooCampus, 2016)
Ondernemenschap en bedrijfskunde gaan hand in hand. De kunst van het ondernemen moet ondersteund worden door concrete bedrijfskundige technieken om een succesvolle organisatie te creëren. Ook wie niet economisch opgeleid is, kan die nodige basiskennis verwerven. Dit handboek is ontwikkeld voor een publiek dat geen specialisatie beoogt in specifieke bedrijfskundige technieken, maar dat wel voldoende kennis, inzicht en vaardigheden wenst te ontwikkelen om in een onderneming efficiënt te kunnen opereren. Bedrijfskunde en ondernemen richt zich onder andere op innovatie en toekomstdenken, maar ook bondig op economische aspecten als boekhouden en budgettair beleid. De vele uitgewerkte voorbeelden maken van dit boek een inzichtelijk theoretisch kader voor studenten en kaderleden die hun bedrijfskundige vaardigheden scherp willen stellen. Dit werk sluit aan bij het handboek Technische bedrijfsvoering waarin een aantal basisbegrippen van operations management belicht worden.
Hoe ondernemen zonder economische achtergrond?
Keywords: Bedrijfsmanagement ; ondernemen