Bank- en beurswezen in België - De Muynck, Harald, ....-; De Muynck, Kevin, ....- (Gent : Academia Press, 2018)
Na de financiële crisis van 2007 twijfelt niemand nog aan de invloed en complexiteit van het Belgische bank- en beurswezen. Maar hoe werken onze kredietinstellingen? Wat zijn hun kerntaken? Hoe ziet het financiële landschap er op dit moment uit? Bank- en beurswezen in België beantwoordt deze fundamentele vragen. Dit handboek geeft een overzicht van de belangrijkste banken en financiële producten, zoals kredietkaarten en leningen. De algemene werking en structuur van de beurs worden besproken, maar ook concrete activiteiten zoals pensioensparen en de handel in aandelen. De auteurs staven deze bespreking met recente cijfers en feiten die speciaal voor deze editie zijn opgevraagd bij Febelfin, de Nationale Bank van België en andere financiële instanties. Bank- en beurswezen in België staat boordevol voorbeelden en is helder geschreven. Het is op maat gemaakt voor studenten en geïnteresseerde lezers die voor het eerst kennismaken met de ingewikkelde wereld van bank en beurs.
Keywords: Geld